Odlehčeně – Nesmíte brát všechno tak vážně pane Somerlíku

Povětšinou si na Rychvaldský zpravodaj vzpomenu až někdy v průběhu či na konci daného měsíce, takže na nějaké reakce už bývá dost pozdě – překvapivě jsem si na RZ vzpomněl dnes. A neudělal jsem vůbec špatně, protože s potěšením zjišťuji, že je mi věnována skoro polovina stránky (14). Moje mediální hvězda stoupá evidentně výše a výše.

I když by se to nabízelo, nebudu stránky RZ zatěžovat odpovědí panu Somerlíkovi, který rozebírá můj příspěvek na titulní stránce prvního čísla Našeho Rychvaldu (vyšlo v dubnu 2015) – ono by to stejně moc lidí nezajímalo a úrovni zpravodaje by to taky nepomohlo. Tak možná jen zde a stručně:

  • Jsem členem ODS od začátku tohoto roku (vstoupil jsem tam až po prohraných komunálních volbách) – nikdy dřív jsem nebyl členem žádné jiné strany. Někteří zastupitelé za STAN jsou prokazatelně už ve třetí straně (ČSSD, SPOZ, STAN).
  • Nevím jestli mě nezávislí odmítli dát na kandidátku nebo ne, já je určitě o nic nežádal, nebyl s nimi v kontaktu a stejně bych do toho s nimi už nešel.
  • Hnutí ANO považuji za … nádor. Je to projev nemoci, kterou teď trpí naše společnost, ale kterou jsem si „uhnali“ svým chováním. Možná, že je nezhoubný a časem se sám vstřebá. Spíš se ale bojím že jde o záležitost zhoubnou. No neznamená, že nejsem ochoten diskutovat s jeho členy nebo s nimi jít na pivo. (To stejné „v bledě modrém“ platí i pro komunistickou pakáž)
  • Paní biskupky Šilerové a její práce si velice vážím, i když nevěřím jako ona ve vousatého tesaře, který možná žil před 2000 lety. Z osobního rozhovoru s ní vím, že ji můj článeček pobavil (myslím, že i bubenice to brala s humorem).

… ale hlavně pane Somerlíku: celý ten článek byl humorný, satirický a vůbec takový odlehčený. Je ale možné, že to ne všichni pochopili – tak pro jistotu … i tento článek obsahuje prvky humoru a nadsázky a jeho doslovným chápáním projevuje čtenář spíš vlastní přitroublost.

4 komentáře u „Odlehčeně – Nesmíte brát všechno tak vážně pane Somerlíku

  1. Petr 3.8.2015 at 20:47

    Jsem rád, že se v Rychvaldě najde někdo, kdo ANO považuje za nádor a KSČM za pakáž! Rovněž vám patří velký obdiv, že s těmito lidmi dokážete jít na pivo. Takových lidí, ochotných diskutovat, potřebujeme více.

    • Jan Vavříček 4.8.2015 at 08:09

      Tak on není problém v těch konkrétních lidech, ti naopak bývají většinou celkem „v pohodě“. Jen prostě věří v něco jiného než já. Ale jsou přístupní i diskuzi.
      Docela se těším na diskuzi příští měsíc na KAM – ten první červnový pokus byl celkem zajímavý (i když se hledal). V RZ 7/2015 je pozvánka na zářijový – 6. září v 18 hodin na faře – tématem mají být uprchlíci … takže to může být zajímavé – přijďte.

  2. Jan Kutáč 4.8.2015 at 12:46

    I mne velice zaujal článek ve zmíněném RZ. Samozřejmě je důvodem to, že se dotýká ODS, Honzy Vavříčka a tak trochu i mne. I mou osobu totiž velice rádi označovali za příznivce ANA v Rychvaldě. Myslím si, že napříč politickými stranami se v Rychvaldě dají nalézt lidé se kterými si i já velice rád zajdu na pivo. Honza Vavříček je v MS ODS Rychvald místopředsedou a jsem za to velice rád. Je určitě pro Rychvaldskou ODS velikým přínosem. A jestliže v té době budu mít čas, tak na diskuzi na faru také velice rád dorazím.

  3. JUDr. Antonín Šmuk 11.8.2015 at 10:26

    Domnívám se, že Ing. Vavříček jako mediální hvězda opravdu stoupá výše a výše …, což je
    z mé strany jen malá nadsázka. Jeho glosy zpravidla zřetelně převyšují „rychvaldský standart“
    ( bez nadsázky ) a se zájmem očekávám ty příští.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka