Klub angažovaného myšlení (7.6.2015)

Nevím jestli jste si taky všimli malého modrého čtverečku s textem v květnovém čísle Rychvaldského zpravodaje, kde biskupka Šilerová zvala na setkání s názvem Klub angažovaného myšlení. Mě toto pozvání zaujalo, a tak jsem se v nedělní odpoledne 7.6.2015 na farskou zahradu dostavil … a nelitoval.

Není úplně snadné popsat, co má toto setkávání znamenat, co představuje atd. Původně šlo o diskuzní platformu, které existovala koncem 60. let a záznamy z ní byli vysílány v Českém rozhlase. Rychvaldské setkání si pochopitelně neklade tak vysoké nároky – minimálně ze začátku :-), ale chce podobně otevřeně diskutovat o různých tématech.

Na jedné zahradě v Rychvaldu se prostě potkalo pár (cca 10) různorodých lidí, kteří si povídali a diskutovali o tématech, které jsou právě probírány ve společnosti. Debatu se citlivě pokoušela moderovat biskupka Šilerová, která tomuto setkání propůjčila zázemí na farské zahradě Husova sboru v Rychvaldě.

Klub angažovaného myšlení 7.6.2015, příjemné posezení s čajem a kávou

Šlo o velmi příjemné setkání, které sice zatím hledá tu správnou formu, což ale to nelze považovat za „vroubek“ jelikož s ničím podobným nikdo z účastníků nemá dostatečnou zkušenost. To se ale s každým dalším setkání bude zlepšovat.

Další setkání je naplánováno na 5.7.2015 (neděle) 18:00 opět na farské zahradě – oficiální pozvánka se asi objeví ve zpravodaji. Jako „centrální“ téma (od kterého se bude diskuze pochopitelně přirozeně různě odchylovat) pro toto setkání byla zvolena problematika uprchlíků.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka