Drogy mezi rychvaldskými dětmi a školáky? Patrně ano!

Velmi pravděpodobně jste zaznamenali zprávu z minulého týdne, že v Orlové na základní škole udělali namátkový test na drogy (se svolením rodičů) – a výsledky byly velmi překvapivé a katastrofální … pro běžnou veřejnost. Pětina žáků (20%!!!) byla pozitivní na konopné látky a pervitin.

Jak je na tom asi Rychvald a jeho děti a žáci? Podle odborníků to u nás bude velmi podobné!

Články o „orlovském případu“:

Velmi zajímavý rozhovor, který se drog v Orlové a našem okolí týká, se v tomto týdnu objevil na DVTV – Miovský: Drogy jsou v Česku brány jako něco normálního, může za to i postoj prezidenta.

V úvodu adiktolog Miovský uvádí, že každá škola by měla mít vypracován preventivní program, který by měl drogovou problematiku řešit. Na stránkách rychvaldské ZŠ jsem takový (asi) dokument našel – Minimální preventivní program 2015-16. Nejsem bohužel schopný posoudit, zda-li je vhodný/dobrý/dostatečný/…

Rychvaldská veřejnost se v posledních týdnech a měsících aktivizovala kvůli Myslivecké, možná by nebylo na škodu, kdyby se pozornost upřela i na oblast drogové prevence a represe v našem městě. I v této oblasti toho může samospráva hodně udělat – minimálně zadat úkoly městské policii, financování prevence na ZŠ apod.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka