Právě vychází alternativa ke zpravodaji – Náš Rychvald

Již v pondělí (případně v dalších dnech) by jste měli ve své poštovní schránce objevit nový pravidelný občasník Náš Rychvald, který chce být alternativou k radničnímu Zpravodaji.

Toto periodikum je vydáváno ex-starostou Starostkou a primárně ANO s václavskou KSČM (a jistě i dalšími – neznám přesné detaily). Hlavním obsahem prvního čísla je pochopitelně detailní popis změn na rychvaldské radnici, které proběhly v březnu. Další číslo se již pomalu připravuje.

Uvidíme jak se tato alternativa v Rychvaldě zabydlí. Každopádně jde o chválihodný počin na podporu svobody informací a svobody slova – „Zaplať si pivo a kecej si co chceš“ (Švejk).

A pro ty, co se nemohou dočkat pondělí a chtěli by si to přečíst už o víkendu … Náš Rychvald 1/2015 (nebo na stránce Ke stažení).

26 komentářů u „Právě vychází alternativa ke zpravodaji – Náš Rychvald

  1. obcan0 17.4.2015 at 19:41

    Nevím kde Dan vzal o tobě tyto informace.
    https://www.youtube.com/watch?v=6xmUVv3J4AA

  2. Občan1 17.4.2015 at 20:21

    Tak se tady hned nějaký zamindrakovaný tlustinek ozval. Konečně budou noviny neovlivněne komisi kiko psàt všechno co se v Rychvaldě děje. Už se moooc těším.

    • zabka 19.4.2015 at 20:38

      Kdy byla prosim opětovně zrizena komise Kiko?

  3. franta 18.4.2015 at 07:24

    a Kapková je i tam 🙁 všude má ten ksicht

    • zabka 19.4.2015 at 20:50

      A lze očekávat,ze ho tam jako starostka bude mít i nadále…nebo myslíte,ze alternativni zpravodaj se nebude zabyvat denim ve meste?

    • nika 22.4.2015 at 10:17

      Máte zde jediný příspěvek franto, ale zcela vypovídá o vaší inteligenci. Chcete-li vidět skutečný ksicht, pak se postavte před zrcadlo. Použiji-li váš slovník, aby jste tomu rozuměl, tak „ksicht“ vystavoval i předchůdce současné starostky v RZ a zde také a o Absolonovi ani nemluvě. Nevím tedy oč vám jde. Já si na rozdíl od vás rád přečtu názory starostů města a RZ není jen pro vás.
      A co se týče Truc.zpravodaje – zbytečný. Komise KIKO již není a věřím, že se do zpravodaje dostanou články všech a nejen vyvolené skupiny lidí.

      • Franta 23.4.2015 at 13:57

        tak ted nevim jestli jste chlap nebo baba …. mne napriklat p. Kapkova neotiskla clanek …. tak samo neotiskla clane v kauze jejiho manzela …. a mohl bych pokracovat …

        • volič 23.4.2015 at 18:10

          Rozveďte to. To jsou taje…. Sem s tím článkem!!!

        • nika 23.4.2015 at 19:45

          Asi žiji v nějaké nevědomosti, neboť jsem měl za to, že RZ tvořila p. Pilařová spolu s komisi KIKO a nyní to má na starosti pan Sobol, nepletu-li se. Jinak souhlasím s voličem.
          Článek dejte do RZ znovu, pokud máte zaručené informace o nějaké nepravosti a uvidíme. Pokud ho neotisknou v RZ, domnívám se, že máte 100% šanci v truc.zpravodaji, kompromitující články na současné vedení zřejmě budou mít zelenou. Rád bych se pletl!!!

  4. Marcel 18.4.2015 at 11:58

    Připadá mi to, jako plátek 10ti letých dětí,kteří byli vyhozeni z pískoviště a nemůžou se s tím smířit. A jak jsem četl Deník (Karviná,Havířov),tak si myslím,že po pondělku bude hnutí Ano vydávat „ubrečené listy“ i v Petřvaldě. Taková je prostě politika a každý,kdo do ní jde s tím musí počítat a být na to připraven,že po rychlé cestě vzhůru může přijít i rychlý pád.

    • Jméno 18.4.2015 at 13:31

      Já si na druhou stranu myslím, že opozice dobře zareagovala…..ještě kdyby byla tak „slušná“ ČSSD a vše osvětlila……ale myslím, že to co předvedli na posledním zastupitelstvu mluví za vše…

    • Jan Vavříček 18.4.2015 at 14:09

      Souhlasím – ale pořád lepší než organizovat petice.
      Mě to přijde „hezké“, i kdyby zůstalo jen u toho jednoho čísla. Spousta lidí tomu věnovalo spoustu energie (a taky trochu peněz). Ta aktivita je strašně prospěšná pro společnost jako celek.
      Název Ubrečené listy se mi moc líbí – pro opoziční periodikum hezký, sebeironický název.

  5. Suwolo 18.4.2015 at 12:01

    No konečně něco, kde se můžu vyjádřit a né jenom u piva :-))))))))))))))))))

  6. Popelnice 18.4.2015 at 14:26

    Žádnou alternativu nevidím. Jen další propagandu přesně podle hesla kdo platí, ten poroučí. A tentokrát poroučí koblihy.

    • Suwolo 18.4.2015 at 15:34

      Asi u prvního čísla není vidět alternativa, si tam pošli článek jestli ti ho zveřejní Popelnice koblihová:-)))

    • zabka 19.4.2015 at 20:43

      O prvnim cisle opravdu nelze hovorit jako o alternativě…snad se jí Ubrecene listy opravdu stanou…

  7. Suwolo 19.4.2015 at 11:53

    No prosím i na webových stránkách stránkách KSČM je sdělení o novém jak tomu říkáte alternativní NR. :-))))

    18. 4. 2015 19:37
    „Náš Rychvald“ jako alternativa k oficiálnímu radničnímu RZ
    Napsal(a) Václav Pavlík

    Buďte první, kdo napíše komentář!

    Vážení občané Rychvaldu,

    rozhodli jsme se, že by bylo velmi zajímavé najít nové cesty jak vás informovat o aktuálním dění v Rychvaldu a tak již od pondělí 20.4.2015 můžete ve svých schránkách očekávat nový pravidelný občasník Náš Rychvald jako alternativu k oficiálnímu radničnímu RZ.

    nas rychvald 2015 1 001Jeho vydavatelem, po formální stránce, je bývalý starosta Milan Starostka za podpory zastupitelů ANO 2011 Kateřiny Pěgřímkové a René Budníka, zastupitele Václava Pavlíka z kandidátky KSČM.

    Již u svého zrodu našel mnoho dalších podporovatelů a rád bych věřil, že do budoucna se řady příznivců a přispěvatelů rozšíří.

    První číslo se vcelku logicky věnuje hlavně změnám na radnici, které proběhly v březnu. Nicméně hlavní myšlenkou tohoto časopisu se má stát úzká součinnost občanů a zastupitelů, kdy očekáváme příspěvky s názory na život ve městě, návrhy na vylepšení a v neposlední řadě také informace, které by poukazovaly na nešvary ve městě, které by občané rádi řešili, ale v oficiálním časopise jim k tomu nebyl dán prostor.

    Další číslo se intenzivně připravuje a budeme rádi za vaše příspěvky. Elektronická verze časopisu Náš Rychvald 01/2015 je ke stažení zde.

    Václav PAVLÍK

    Zastupitel Města Rychvald

  8. Marcel 19.4.2015 at 19:59

    To nám chce p. Pavlik jako říct, že za jeho éry občanům nebyl dán prostor v oficiálním časopise? No určíte to myslel tak, že samozřejmě vše je špatné až teď, co tam není on . Nezlobte se na mě, ale je to víc jak úsměvné.

  9. Václav Pavlík 19.4.2015 at 21:40

    Milý pane Marceli,
    úsměvné je asi jen to, jak si to vykládáte vy (nehledejte hned ve všem hned zapšklost či dokonce nenávist).
    Pouze píši, že POKUD nedostanou občané prostor v RZ, mohou se vyjádřit v této tiskovině.
    Nikde se tam nepíše, že je teď vše špatně, takže netuším, proč mě napadáte.
    V případě, že si o tom chcete pohovořit, či máte zájem zaslat svůj článek, kontakty na mě jsou na webu města.
    Přeji vám hezký večer.

  10. Suwolo 20.4.2015 at 06:23

    Je to skvělý nápad, vím že známý chtěl v RZ vytisknout článek a bohužel mu ho tam nevytiskli. Takže neměl prostor v RZ.
    Přeji hodně zdaru s novým NR. A panu Marceli nebo Kamilovi přeji pohodu a ten úsměv.:-)))))))

    • Popelnice 22.4.2015 at 12:04

      Samozřejmě že ve Zpravodaji nemůžou otisknout všechno. Copak je Zpravodaj nafukovací aby otiskli přesně to, co si kdo poslal? Jak už jsem jednou slyšel. Nebo si vážně myslíš, že ti v tom jejich plátku otisknou všechno co pošleš? Zajímavé taky je, že potřebu vytvořit alternativu začaly koblihy+1 komouš cítit až po svém debaklu na radnici. Takže to vidím spíše na ufňukánků Truczpravodaj. Příště se možná dočkám i trucrady v čele s trucstarostou.

      • Jan Vavříček 22.4.2015 at 12:22

        Není nic snazšího, než sepsat tuto kritiku NR a poslat jim ji – ať se ukáže jestli se to zveřejní.
        Samotného mě zajímá, jak se k tomu postaví.

      • Václav Pavlík 22.4.2015 at 14:55

        Milá Popelnice,
        RZ je oficiální tiskovina Města, financována z rozpočtu Města, tedy z našich daní. NR je soukromá iniciativa zastupitelů, kterou vytvořili na vlastní náklady.
        Několikrát jsem při svých vystoupeních i příspěvcích zdůrazňoval, že to co proběhlo v březnu je, z pohledu zákona, naprosto v pořádku. Otázka morálnosti je na posouzení jiných, já k tomu řekl své na zasedání ZM.
        Osobně své působení na Radnici za debakl nepovažuji, ale přít se o tom s vámi nebudu. Co člověk, to názor.
        Nicméně cítím povinnost dál jako zastupitel pro město pracovat a sledovat dění v něm. Myšlenka vytvořit ve městě novou informační platformu mě zaujala a rád jsem se připojil.
        Škoda, že nás ty skvělé názvy, které se už tady objevily, nenapadly. Osobně bych byl klidně i pro „Truczpravodaj“ nebo „Ubrečené listy“ je to vtipné.
        Také váš nápad s „trucradou v čele s trustarostou“ není nic nového. Když už ne jinde, stačí se podívat na politiku celorepublikovou, kde je také „stínová vláda“ a myslím, že pokud napíšete poslancům, mohl by je zaujmout váš nápad a nazvali by se „trucvládou“.
        V případě, že si chcete pohovořit a vašich nápadech, či dát mi nějaké podněty jako zastupiteli k přednesení na jednání Zastupitelstva, kontakty na mě jsou na webu města.

        Přeji vám krásný den.

  11. obec 20.4.2015 at 09:49

    poznámka – jen tak pro pana Vavříčka. Máte tady milý překlep, přesmyčku u záložky ZŠ Rychvald.. Byla i na staré verzi, tak se to taky překlopilo. Nic závažného, ale možná by to chtělo opravit.

    • Jan Vavříček 20.4.2015 at 14:36

      Děkuji za upozornění – opraveno. Měnil se jen vzhled (barvičky, obrázky, uspořádání) – obsah a texty zůstaly původní, takže i ta chyba se vezla dál.

  12. pavel 1.5.2015 at 21:58

    Já vítám přítomnost alternativní tiskoviny. Myslím že mnoha lidem otevře alternativní pohled na dění v obci.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka