Starostka už není starostka, starostou je Starostka

Aktualizováno: Last updated: 6 listopadu, 2014 at 21:37 pm

Myslím, že jméno nového rychvaldského starosty Milana Starostky ještě vyvolá nejeden vtipný okamžik. Ustavující zastupitelstvo města Rychvald zvolilo úplně nové vedení města:

  • starosta – Milan Starostka (ANO)
  • místostarosta – Václav Pavlík (KSČM)
  • radní – Tomáš Gulčík (ČSSD), David Kubas (ČSSD), Kateřina Pěgřimková (ANO)

Volby na ustavujícím zastupitelstvu se velmi podobaly, těm před čtyřmi lety. Nové vedení bylo zvoleno osmi z patnácti hlasů – čili nejtěsnější většinou. A stejně jako minule se pravý stav poměru hlasů ukázal už během schvalování volební řádu, kdy se rozhodovalo zda-li bude volba veřejná nebo tajná (minule byla volba tajná, teď veřejná). Zastupitelé tvořili dva tábory:

  • 8: Starostka (ANO), Budník (ANO), Pěgřímková (ANO), Absolon (ČSSD), Kubas (ČSSD), Gulčík (ČSSD), Gulčíková (ČSSD), Pavlík (KSČM)
  • 7: Kapková (STAN), Muchová (STAN), Skřížala (STAN), Máchová (STAN), Sitko (TOP09), Šilerová (TOP09), Pěgřímek (KSČM)

Asi nejzajímavějším prvkem je „zběhnutí“ kandidáta za KSČM Pavlíka (nový místostarosta), který podpořil blok ANO-ČSSD, i když v úvodu zastupitel Pěgřimek přednesl vyjádření KSČM, která se rozhodla podporovat minulé vedení.

Na zastupitelstvu toho bylo hodně řečeno, takže určitě nebudete litovat času, když se podíváte na záznam ze zasedání.

Co nás od nového vedení čeká se teď ještě nedá říct … musíme si počkat … uvidíme … sledujme.

105 komentářů u „Starostka už není starostka, starostou je Starostka

  1. Jan Vavříček 5.11.2014 at 21:17

    Osobně mě velmi těší, že se nikdo ze zastupitelů nevzdal mandátu (primárně Pavlík a Šilerová), jak se možná nabízelo.
    Taky jsem velmi potěšen veřejným „oceněním“ tohoto webu od starosty Starostky ( 🙂 ).
    Co mě mrzí, je že tolik lidí (a zastupitelů) se snaží volby a dílčí bodové a procentní zisky interpretovat jako své předurčení k výkonu funkce.

    • Petr 5.11.2014 at 21:56

      Je to asi na širší debatu. Je bez debat, že zákon umožňuje, aby byl do vedení města zvolen kdokoliv. Což však postrádám u zastupitelů jsou jisté morální hodnoty a politická kultura, či etika, kdy zastupitelé vezmou v potaz výsledky voleb. Paní biskupka správně podotkla, že by v radě mohl být zástupce opozice. Myslím, že by to v případném rozhodování nic nezměnilo a vedení města by tím udělalo pěkné gesto vůči opozici a také občanům, kteří opozici volili.

      • Popelnice 5.11.2014 at 22:04

        Nevím nevím. Taková už je politika, takže na jejich jednání (a konečném ujednání) nevidím nic špatného. I když faktický vítěz byl nakonec poražen.

        • Petr 6.11.2014 at 10:16

          Někdo s tím musí jednou začít. Pokud si budou zastupitelé mezi sebou pořád oplácet nějaké spory, tak to nikam nedopracujeme a bude to každé 4 roky vypadat stejně. Copak šlo ČSSD v těchto volbách o nějakou změnu? O Rychvald? Kdo má oči, tak to vidí….

      • Jan Vavříček 5.11.2014 at 22:22

        Já jsem si něco podobného říkal i minule. Určitě by to bylo přínosem, ale myslím že k tomu ještě naše politická kultura nedospěla 🙂

        • Popelnice 5.11.2014 at 22:31

          Mluvit o nějaké kultuře v souvislosti s českou politikou je úsměvné. Obzvláště úsměvné je to od pravicově smýšlejícího člověka, který z principu musí uznávat tvrdé lokty a snahu prosadit se.

          • Jan Vavříček 5.11.2014 at 22:40

            Máte pravdu, že politická kultura se u nás moc nenosí … ale to není důvod se o to nesnažit 🙂
            Nejsem si jistý jestli „pravicovost“ (jak ji chápu já) má nějakou spojitost s tvrdými lokty.
            To, že svět chápu tak, že se primárně musím snažit sám, neznamená že půjdu přes mrtvoly. Je třeba umět uznat, že jsem třeba něco neudělal dobře, že konkurence to má prostě lepší a že jsem prohrál – ale s tím má spousta lidí problém.

            • Popelnice 5.11.2014 at 22:48

              Nevím, ale ODS a jejich příznivci rádi vyzdvihují svou pravicovost. Osobně si nemyslím, že mít ostré lokty by nějak souviselo s tím vaším jitím přes mrtvoly. A pokud jsem prohrál, tak to je fakt a ten se dá asi jen konstatovat, ne?

    • Popelnice 5.11.2014 at 22:02

      Osobně bych asi měl mít radost z neúspěchu p.Sittka, kterému už nějakou dobu nemůžu přijít na jméno. Ale nemám. Gratuluji p.Starostkovi k přetažení člena místní KSČM na svou stranu. Je vidět, že ta stranická disciplína komunistů, jak tady někteří strašili, asi nebude tak tvrdá. Pokud ale komunista Pěgřímek nemá něco společného s Pěgřímkovou z ANO. Pak by to dávalo smysl. No, Babišovci teď konečně místo kafrání v hospodě můžou konečně kafrat na radnici, třeba i v bílých košilích. Osobně jsem zvědav na ty naše strážníky, jestli jejich pracovní náplní bude chránit lidi nebo jen buzerovat řidiče, pejskaře a nebo sadaře a plnit pokutami městskou kasu. Stejně jsem si v jejich programu žádné zvláštnosti, která by je odlišovala od ostatních stran, nevšiml.

      • Jan Vavříček 5.11.2014 at 22:31

        Když teď o tom přemýšlím, tak mi přijde jako vítěz Pavlík (místostarosta). Hraje vlastně už jen a jen za sebe (těžko se s KSČM udobří), nikomu se moc nezodpovídá a je místostarosta. ČSSD má jen dva radní – to mě trochu překvapuje. Uvidíme jak jim to půjde a jaká práce po nich zůstane.
        Mrzí mě, že si v úvodu Kapková, Muchová, Šilerová neodpustili ty výklady výsledků atd. … myslím, že to bylo zbytečně „ubrečené a škemrající“ – jsme přeci dospělí, nic tak velkého se neděje a nikoho ze zastupitelů už stejně nepřemluví.

        • Popelnice 5.11.2014 at 22:40

          To jo. Námluvy se povedly. Akorát že to věno dává ženich.

        • Popelnice 5.11.2014 at 22:43

          Jaká že to je odměna pro místostarostu a pro radní? Už jste to sice psal, ale opakování je prý matka moudrosti.

          • Jan Vavříček 5.11.2014 at 22:49

            Jestli jsem dobře počítal, tak místostarosta má cca 40.000kč a radní má 1910kč.

            • Popelnice 5.11.2014 at 22:50

              Každý je na prodej nebo ke koupi 🙂

              • Popelnice 5.11.2014 at 23:22

                Už jsem se zlekl, že jde o toho úspěšně neúspěšného podnikatele Václava Pavlíka z Orlovské 1315, ale tomu ještě není ani třicet. Pokud to OPĚT není jeho přízeň a jeho „firma“ tak nebude dostávat městské zakázky. To by pak takový místostarosta mohl říkat, jak se mu povedlo zabít dvě mouchy jednou ranou, že ANO?

  2. Radek 6.11.2014 at 12:47

    Zase v tom mají prsty komunisti! Pokud se soudruh Pěgřimek ještě před volbou starosty vyjádřil, že zvolení zástupci za KSČM podpoří dnes už bývalé vedení města a to si projednali ve svých stranických orgánech, což až po volbě potvrdil i soudruh Tvardek, vychází mi s toho jediné- Pavlik zradil a proč taky ne za 40 000 měsíčně po dobu čtyř let a Absolon dosáhl svého, ten se zase pro změnu pomstil. Jako lídr ČSSD zapomněl na své
    voliče a ti přísedící po jeho levé ruce mu udělali hodně medvědí službu. Typl bych si že po dalších volbách už ani jednoho s této čtveřice čssdáků ani jednoho neuvidíme.
    A to jak bude vládnout nové vedení na to si samozřejmě musíme nějakou dobu počkat.

    • Ypsilon 6.11.2014 at 13:26

      Presne moje rec, jednoducha rovnice: touha po pomste + touha po korytu = vcerejsi vysledek. Rychvald i volici sli bohuzel stranou. S hlasy volicu CSSD si vcera nekteri vytreli vite co. A Pavlik, proc by to nebral? Cestnost, loajalnost a drzeni slova asi mezi jeho charakterovymi rysy nenajdete.

    • Jan Vavříček 6.11.2014 at 14:03

      Já bych to tak rezolutně neviděl … umím si celkem dobře představit situaci, kdy bych se možná zachoval i podobně. Teoretický příklad (jako v roli Pavlíka): Nelíbí se mi domluva KSČM+STAN+TOP09, že věci zůstanou tak jak byly, protože si myslím (a slyším to kolem sebe) že je třeba to trochu obměnit. S Kapkovou a Sitkem předpokládám ve vyjednávání nepůjde hnout (nebudou ochotni opustit své funkce). A teď je to všechno ve vašich rukou – když se vzdáte mandátu, tak za vás nastoupí Tvardek a bude to PŘESNĚ tak jak nechcete! Nebo půjdete s druhou stranou a získáte i nějakou tu funkci, díky níž můžete prosazovat idee za které jste byl zvolen (KSČM).
      A teď babo raď, jak se zachovat?!

      • Radek 6.11.2014 at 15:02

        Pokud soudruh nesoudruh Pavlík byl zapsán na kandidátku KSČM,musel si být vědom ,že u soudruhů se počítá se stranickou disciplínou a nějaké se rozhodování podle svědomí a vědomí, na to se tam obvykle nehraje,pokud pak Pěgřimek i Tvardek potvrdili ,že byli dohodnuti na podpoře dnes již bývalého vedení radnice, nevychází mi nic jiného než osobní zisk a to se Pavlíkovi povedlo. No hold asi ho strana špatně odhadla.

    • Popelnice 6.11.2014 at 14:56

      Je věcí (případně i zodpovědností) té které strany, jak loajání lidi nechá kandidovat. Řekl bych, že pokus o generační výměnu se komunistům moc nepovedl. Předvolební kampaň v podstatě žádnou neměli, takže ztrátu jen jednoho zastupitele mohou považovat za obrovský úspěch. Kampak kráčíš rychvaldská KSČM?

  3. TOM 6.11.2014 at 13:50

    Kdo kabát rychle převlíká, kdo s morálkou se potýká, kdo voličů se neváží – dočká se pohrdání a hodně toho pokazí. Mít důvěru k takovému člověku může mít jen ten, kdo sám lepší není. Tohle si občané Rychvaldu opravdu nezaslouží.
    Kde asi bude problém, když syn podnikatale je nezaměstnaný. Charater a pracovitost jistě nebudou jeho předností.

    • zabka 6.11.2014 at 19:33

      Ze by v tom hrál roli mnohatisicovy příspěvek Pavlika seniora na předvolební kampaň KSČM? Zrejme pro zajištění volitelné pozice pro synka? To měli však soudruzi pocitat s tím,ze to nebude zadarmo…a jak píše Popelnice…je to o tom,jak spolehlive lidí si dáte na kandidátku-toto komunistům opravdu nevyšlo.Anu se nelze divit,ze se chopili šance,neměli co ztratit…ovšem z CSSD je mi na zvracení

      • volič čssd 6.11.2014 at 23:54

        Souhlasím se zvracením zabky.To,že Absolon byl asi pro všechny strany nežádoucí na starostu si vyřešil po svém.Když ne on,tak nikdo.Tímto znehodnotil naše hlasy.Už nikdy volit čssd!!!
        Dobrou noc.

        • Ypsilon 7.11.2014 at 09:05

          Mate pravdu, Absolon si jel svoji vlastni valku. Ale jak k tomu prijdou zbyli 3 zastupci cssd, kteri treba i chteli, ale z rozkazu mocipana nemohli? Krivaren a hnusu je v politice dost, pri volbe vedeni mesta se casto obejde treba vitez atd. Ale aby se vitez dobrovolne odstavil? To jsem nezazil. Potom je tu otazka, proc vubec kandidovali, kdyz pak nechteji? A volic ztratil dalsi duvod jit priste volit. Myslim, ze zabka neni jediny, kdo by zvracel.

          • Daniela Pilařová 7.11.2014 at 11:17

            Dobrý den všem. Proč kandidovali? Protože veškerou faktickou moc mají v ruce oni. Je třeba si dobře prohlédnout nové rozložení sil na radnici: je úplně jedno, kdo je starosta a místostarosta. Moc de iure drží v rukou Rada města, která schvaluje VŠECHNY zásadní projekty města včetně těch finančních. A o radu města ČSSD šlo. Má v ní dva zastupitele, a protože si odhlasovali jen tříčlennou, a ne pětičlennou radu města (jak to bylo dosud), mají v rukou veškerou faktickou moc. Starosta a místostarosta budou figurky, kterým neprojde nic, co neschválí rada města. A přísná vnitrostranická disciplína rychvaldské ČSSD nedovolí žádnému jejich dalšímu členovi-zastupiteli, aby hlasoval proti rozhodnutí Absolona. Vítězem voleb byl Absolon a je Absolon. Dokud bude mít ve své straně patolízaly, které tam má teď (a on si je dobře prolustroval! Zůstali jen ti nejvěrnější…), bude o dění v Rychvaldu rozhodovat on. Je to politicky geniální tah, který předvedl.

            • Petr 7.11.2014 at 11:54

              Moc nerozumím vašemu příspěvku. Rada je pětičlenná, protože členy rady jsou i starosta a místostarosta. ČSSD má v radě dva zástupce, což není nadpoloviční většina. Nicméně to nemění nic na tom, že Absolon se chová jako absolutistický vládce a jediné o co mu šlo byla pomsta minulému vedení.

            • Jan Vavříček 7.11.2014 at 11:56

              Bohužel jste úplně mimo – radní jsou zvoleni tři, ale radu města dále tvoří místostarosta a starosta – viz zákon o obcích 128/2000 Sb. §99 odst.3).
              Všechno je stejně jako v předchozím období.

              • Daniela Pilařová 7.11.2014 at 12:20

                Ale no tak, Honzo, „úplně mimo“ ne. Spletla jsem se v počtu členů rady, za což se omlouvám. No takže uvidíme, ke komu se v radě města přidá náš všemi chtěný a lidmi milovaný nový místostarosta Pavlík. Tím se také ukáže, zda se bude plnit volební program ČSSD, nebo ANO. Ad Petr: naprosto souhlasím.

            • ykslachr 7.11.2014 at 13:04

              Pořád tady píšete o pomstě!! Za co? Pan Absolon pouze udělal ústupky, díky kterým se dostali jeho lidé do vedení města, protože jinak by ostrouhal na plné čáře! S paní Kapkovou, jednat o nějakém ústupku či kompromisu nebylo možné a tak ostrouhala ona. Škemrání a citové vydírání před volbou starosty města bylo k smíchu, zvláště pak po tom co předvedla paní Kapková s paní Muchovou před 4 lety, kdy ještě v den voleb tvrdily svým spolustraníkům , něco jiného, než cca za hodinu udělaly zbaběle v tajné volbě. Pan Pavlík má alespoň tolik hrdosti, že o tom jak bude hlasovat a proč, dal vědět všem zůčastněným stranám včas dopředu a do očí. Na jedné straně se tady odsuzuje pan Pavlík a na straně druhé se chtělo po paní Gulčíkové před volbou to stejné, ale pro druhou stranu!! A to by asi bylo zase v pořádku. Nechme nové vedení pracovat a za 4 roky ji dejme společně vysvědčení. Letos už to dopadlo ,jak to dopadlo. Bylo to také tím , jaký byl výsledek voleb, a že vlastně nebyl žádný jasný vítěz. ČSSD vsadilo na jistotu! Raději dva radní v hrsti, než starosta na střeše! 😀

              • obcan 7.11.2014 at 15:43

                Absolon by neostruhal,s CSSD bylo vedeno jednání,pro ně,jako pro stranu,s mnohem lepšími podminkamu,nez mají nyní.Z toho vyplývá,že cíl byla opravdu pomsta.A k tomu „skemrani“,což bych tak nenazyval…bojovali do konce,za hlasy svých voličů,to,ze se do toho přidaly emoce,je věc jiná,ale ne snad k odsouzení.Ale zkusili to,za což jim dávám palec nahoru

  4. Jana Muchová 7.11.2014 at 14:38

    Je pravda,že jsem se před čtyřmi lety žádných koaličních vyjednávání neúčastnila. je pravda, že pan Absolon byl pro mne do vedení města nepřijatelný. Všechny důvody jsem uvedla na členské schůzi ČSSD. Uznávám, že to byl na Absolona podraz, ale jinak to nešlo. Nesouhlasím s „hrdostí“ pana Pavlíka. Na koaličním jednání vedl desetiminutový monolog o tom, jak je demokratické tajné hlasování, a že on pro to zvedne ruku. Hlasoval tedy proti svému přesvědčení? Proč? Také tvrdil, že ruku zvedne pro Kapkovou, když v radě bude zastoupení všech pěti stran. Když byl návrh přednesen, začal se vymlouvat. Proč?

    • ykslachr 7.11.2014 at 15:32

      Rozumím Vám, ale proč tedy nebylo koaliční jednání všech pěti stran u jednoho stolu? A navíc mělo se jednat i o starostovi a místostarostovi a ne, že to je už dané! Nebudu zacházet do detailu, ale bylo to právě jednání paní Kapkové a pana Tvardka, které ovlivnilo rozhodnutí pana Pavlíka. Myslím, že je čas zakopat válečné sekery a dívat se dopředu.

      • Radek 7.11.2014 at 15:49

        No jestli dnes někteří zakopou válečné sekery jako to udělal Absolon,
        tak to se máme za čtyři roky na co těšit. Jenom doufám že po tom co v tomto týdnu předvedli(absolonovci), jim to voliči za čtyři roky vyůčtují!

    • llk 7.11.2014 at 17:12

      LŽETE.

    • llk 7.11.2014 at 17:13

      Paní Muchová PROČ TOLIK LŽETE?!!!

  5. Jan Kutáč 7.11.2014 at 17:52

    Dobrý večer.
    Také přidám svůj názor.
    1) To, že paní Kapková se svou sestrou paní Muchovou kandidovaly před 4 lety za ČSSD pod vedením pana Absolona, přeci nejde popřít. Když pro ně byl tehdy tak nepředstavitelný, jako starosta, tak z jakého důvodu vůbec za ČSSD kandidovaly a nešly třeba k nezávislým? Proč poté při hlasování o starostovi šli proti voličům, kteří dali nejvíce hlasů Absolonovi. Šli proti vůli těch voličů, ke kterým se tak urputně hlásili na tomto zastupitelstvu a říkaly, že to bude na tyto voliče podraz, když dali nejvíce hlasů paní Kapkové…….
    2) Když někdo kandiduje, tak přeci nemusí hned kandidovat na starostu. Kandiduje přeci do zastupitelstva. Tudíž si nemyslím, že pan Absolon udělal tímto krokem nějaký podraz na voliče. Mají 2 zastupitele v radě…….
    3) Pan Pavlík kandidoval za KSČM jako nezávislý kandidát a tudíž není určitě vázán stranickou poslušností. A jestli prostě měl problém s podporou stávajícího vedení, tak se přiklonil na druhou stranu.
    Za ODS taky kandidoval pan Vavříček, který není členem ODS. Věřím, že kdyby ODS chtěla přesně opačný názor než pan Vavříček, tak by také hlasoval dle svého svědomí. Už proto za nás kandidoval. Také by jste ho zde odsuzovali???
    Tajná volba je určitě součástí demokracie. Je ale na druhou stranu dobře, že zastupitele veřejně ukázali, koho volí a za svou volbu se nestydí…….

    • zabka 7.11.2014 at 22:27

      Myslím,ze již není nutné opět rozpitvavat věci minulé, bylo toho již tolik řečeno…voliči zuctovali a volební výsledek Stanu budiž pro exstarostku oceněním její prace.Ted nezbývá nez popřát novému vedení hodně štěstí,jak řekl nový pan starosta-všem jde o totéž,o práci pro Rychvald…bylo by fajn,kdyby se neopakovala napjatá atmosféra,plná kopanců,urážek a házení klacků pod nohy,jako tomu bylo před 4 lety-nikomu to neprospělo a uz vůbec ne městu (uměle vyvolané kauzy,mediální tlak,…).Věřím,ze nynější zastupitelé se k tomuto nesníží a budou pracovat slušně a hlavně pro Rychvald

  6. stryček Pompo 7.11.2014 at 18:00

    Ať žijou volby,ať žije Absolon! 😀 Jak tady můžeme číst a pořádně se smát,tak zřejmě bývalé vedení města,potažmo celá jejich famile už má zřejmě hooooodně časů,že teď můžou sedět u PC a psát tady připitomělé a urážející články na ČSSD 😀 Konečně je ta ubrečená a stále se jen chválící Kapková pryč! Velká poklona pane Absolon! VIVAT

    • Popelnice 7.11.2014 at 19:33

      Když se dva perou, koblihář se směje.

      • Jan Vavříček 7.11.2014 at 20:18

        To je politicky nejtrefnější a nejhezčí komentář, co jsem tu v poslední době viděl 🙂
        Zkusím si to zapamatovat a příležitostně použít!

  7. Jan Skřížala 7.11.2014 at 19:52

    Já bych to tady už asi ukončil. Kdo chtěl vyjádřit svůj názor, tak to už udělal. Volič si udělá svůj obrázek sám. Lidi nejsou blbci a kdo není čímkoliv zaslepen, ten to vidí. Abychom opět nezabředli do něčeho, že ten řekl to, ten zas to atd. Dopadlo to, jak dopadlo…

    • Popelnice 7.11.2014 at 20:06

      No jistě. V podstatě je jedno, kdo na radnici sedí, nikdo to přece s Rychvaldem nemyslí zle. Tady jde jen o osobní sympatie, případně stranické preference.

  8. Jiří Skácel 8.11.2014 at 07:14

    Tak já přidám taky vyjádření a pár otázek.
    Podle mnoha vyjádření se pan Absolon chtěl pomstít. Jestli je to pravda nebo ne ví pouze on. Bylo by za co se mstít? Jak to vlastně bylo před čtyřmi roky. Tehdy ČSSD pod vedením p. Absolona (který obhajoval pozici starosty) byl jednoznačný vítěz. Vyhrál tak jak v minulosti žádná jiná strana a získal 7 mandátů. Paradoxně tento úspěch mu podrazil nohy, protože někde na šestém místě skončila paní Kapková. A právě historický úspěch p. Absolona umožnil paní Kapkové udělat to, co udělala. Kdyby měl svých 5, byl by starosta. Nejvíce na ustavujícím zastupitelstvu odkazovala na hlas voličů právě ta, která před čtyřmi lety udělala to, co udělala.
    K panu Pavlíkovi. Obviňujete ho, že se nechal „koupit“ za 40 000. Víte někdo čím se doteď živí a kolik si vydělá? Jste si jisti, že si „polepší“? Nebo jen si potřebujete najít obětního beránka, na kterém se vyzuříte, protože nevyhrála zrovna vaše strana? Co měl podle vás pan Pavlík dělat? Uvádíte, že byl na kandidátce za KSČM jako nezávislý. Opravdu myslíte, že člověk s levicovými názory bude mít blíže k TOP 09 než k ČSSD. Není ten, kdo zradil svoje levicové názory pan Tvardek a pan Pěgřímek? Myslím ale, že pan Pavlík to na zastupitelstvu řekl velmi výstižně.
    Navážíte se i do ČSSD. Jste zklamaní z toho, že nyní se panu Absolonovi podařilo dát na kandidátku lidi, kteří drží při sobě? A vlastně nepodařilo se udělat to co před čtyřmi roky?

    • zabka 8.11.2014 at 08:43

      Ano,před 4 lety to bylo obdobné,máte pravdu…s jediným rozdílem,starosta zůstal pro stranu.Tak napište,čím se pan Pavlík živí,když už na to poukazujete,myslím,ze to zajímá většinu lidi.A jeste jedna otázka…píšete,ze má pan Pavlík blízko k soc.dem.kvůli levicovým názorům…nejak mi tam do te party pořád nesedí to Ano,máte taky levicové názory?

      • Jiří Skácel 8.11.2014 at 08:55

        Já nevím čím se pan Pavlík živí. I proto, nikdy nebudu hodnotit jestli si „polepšil“ když nevím jak na tom je doteď. Toto je otázka na něj ne na mě. Já jsem jen upozornil na to, že lidé co ho tady takhle hodnotí to taky neví, ale ví jak ho velmi rychle odsoudit. Toto chování mi přijde strašně ubohé. Ale je to české …..
        Ano opravdu mi jde k sobě názorově více ČSSD a KSČM než KSČM a TOP09

        • zabka 8.11.2014 at 09:29

          Tomu rozumim,levice je prostě levice.Ptal jsem se však,jak do teto levé party zapadá Ano.

          • Popelnice 8.11.2014 at 09:32

            Nejspíš tím sociálním cítěním, jak tvrdí Babiš. Jinak má jít o pravicové hnutí. Aspoň to o sobě tvrdí.

          • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:33

            Můžete mi říct, který z našich bodu v programu je levicový a který pravicový ?

            • zabka 8.11.2014 at 09:51

              To vy jste tady začal zdůvodňovat spolupráci Pavlika a cssd jako logickou (levice)…od Ana bych očekával jiný směr,toť vše.

        • Popelnice 8.11.2014 at 09:30

          Pokud na kandidátce bylo uvedeno technik, tak byl asi technikem, ne?

          • zabka 8.11.2014 at 09:54

            Na tu kandidátku si vlastně můžete napsat cokoliv,nikdo to neproveruje-viz.jedna členka cssd před čtyřmi lety se základním vzdelanim,tehdy ekonomka 🙂

            • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:56

              To mne zajímá která ?

              • zabka 10.11.2014 at 15:28

                Zase tak se neorientujete,pane Skácel :-).Paní Kocurova,nyní Tkacikova.

                • Popelnice 10.11.2014 at 18:47

                  To přece ještě neznamená, že se s základním vzděláním nemůže živit jako ekonomka.

  9. Jan Skřížala 8.11.2014 at 09:03

    Mě nejvíce baví, když tady píšou o situaci před čtyřmi lety lidi, kteří se o dění v Rychvaldě absolutně nezajímali nebo tady dokonce ani nebydleli. Já tehdy v té ČSSD byl a věřte, ze by to bylo na dlouhé vyprávění, jak to tam fungovalo…ale házet to tady nebudu, protože to nemám zapotřebí.

  10. Jan Skřížala 8.11.2014 at 09:18

    Jo a ještě pro pana Skácela, pana Kutáče a pana Oprchalského, kteří se tady strašně odvolávají, jak to bylo stejné před čtyřmi lety. Stejné to nebylo. A zřejmě umíte i něco najít na netu, tak si vyhledejte co se dělo cca rok potom, po volbách. A v tom je pánové rozdíl mezi námi a tehdejší ČSSD.

    • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:32

      ANO před čtyřmi roky to bylo úplně něco jiného. Vítězná strana byla v opozici. Tři lidé podrazili svého lídra. …. To se teď vlastně nestalo. Vítězná strana je v koalici. K žádnému podrazu nedošlo ….

      • Popelnice 8.11.2014 at 09:46

        Jaký je rozdíl mezi tím, když půjdu proti vůli strany, za kterou jsem byl zvolen, před čtyřmi roky a letos? Kobliháři uspěli a proto spolupracovat s letošním „podrazákem“ jim nevadí a ani ho tak nikdy nenazvou, že ano?

        • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:54

          Ale kdo je ten podrazák? Ten kdo po volbách zapomene na svoje levicové názory ? A de s TOP 09 a nebo ten kdo si je zanechá i po volbách ? Podle mne podrazí voliče ten který před volbami prezentuje levici a po volbách se spojí s TOP 09

          • Popelnice 8.11.2014 at 10:00

            Odkdy je ANO levice? Pokud vím, tak mistr koblihář o vašem hnutí tvrdil, že je pravice. Pro jistotu, aby někoho nenaštval a nechal si otevřené zadní vrátka, tak ještě nezapomněl dodat že se sociálním cítěním. Vám nebrání ideologie spolupráci s nikým, hlavně se dostat k moci, tak tady nemoralizujte. Ano žádnou ideologii nemá, zato prázdnými hesly že bude líp a ví jak nato nešetří.

  11. Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:29

    Fakt ? Tak to jsem nevěděl. Teď ty události před čtyřmi roky dostávají úplně jiný rozměr. Budu jen přemýšlet nahlas. Před čtyřmi roky se jedna rodina rozhodla převzít jednu stranu a využít k tomu tehdejší velmi dobrou pověst ČSSD. Naštěstí se jim to nepovedlo úplně. No a když to nevyšlo, tak proč k tomu nevyužít po čtyřech letech jinou dobrou značku. Do jedné nejmenované se jim nepodařilo natlačit. Rozumíme si že ANO ? Tak k tomu využili STAN. A tito lidé dnes kážou ……. No viděli jsme na zastupitelstvu. Mohl bych třeba použít citaci zde výše „Lidi nejsou blbci a kdo není čímkoliv zaslepen, ten to vidí. “
    A možná právě ti nezaslepení blbci se rozhodli i přesto že se „před čtyřmi lety o dění v Rychvaldě absolutně nezajímali nebo tady dokonce ani nebydleli“ (mělo by tam být politické dění). Začali zajímat. Nebo se začali zajímat právě proto co se odehrálo před čtyřmi roky. U mne to tehdy byl spouštěcí impuls.

    • Popelnice 8.11.2014 at 09:37

      Velmi dobrá pověst socialistů. Vtipné.

      • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:39

        V roce 2010 získal p. Absolon přes 41,86 procent.

        • Popelnice 8.11.2014 at 09:55

          To nedostal Absolon, ale ČSSD. Letos socialisti 22,58, starostové v čele s bývalými členy ČSSD 21,78. Dohromady 44,36%. Takže jsou socialisté na svém akorát že ve dvou stranách.

          • Jiří Skácel 8.11.2014 at 09:59

            p. Absolon k tomu ještě dostal 1204 preferenčních hlasů. Asi víte kolik máme v Rychvaldě voličů.

            • Popelnice 8.11.2014 at 10:13

              Každý volič má 15 hlasů, jak jistě víte a o nějakých preferenčních hlasech se ve volebním systému dá hovořit těžko. Každý hlas je vlastně preferenční. Letos bývalá starostka 859 hlasů, p.Absolon 663. Vliv výkonu funkce starosty na počet hlasů je zřejmý.

    • zabka 8.11.2014 at 09:41

      Myslel jste tím „natlacit“ do Ana?Nenaznačujte,pište přímo…

    • nika 9.11.2014 at 22:59

      Vážený pane Skácele, vy nejste nezaslepení , vy jste přímo slepí, když vám, aby jste se rozhodli vynášet soudy, stačí zřejmě informace JPP. Nikdy jsem neměl potřebu se vyjadřovat k situaci v našem městě, neboť vždy, ač volby vyhrál ten nebo ten, byl to člověk o kterém jsme věděli kdo je, jaký je a že je Rychvalďan. A proč jsme ho znali? Protože pro Rychvald něco dělal. Vy jste se vyšvihli na vlně popularity pana Babiše, který s naším novým starostou koukal z řekl bych, pro Rychvald, megalomanských bilbordů, ale nezajímali jste se o dění v Rychvaldu. Úplně Vám postačily informace několika nespokojených či zhrzených lidi. Já zde žiji 60 let a žijí zde i mé děti a jejich děti a všichni se zájmem o dění v Rychvaldu.
      Nechápu proč jste se stěhovali do města, ve kterém se vám žije špatně a musíte ho měnit, aby zde chtěly žít i vaše děti(z vaši předvolební kampaně). Pokud by jste sledovali dlouhodobě dění v našem městě, věděli by jste proč se to stalo před čtyřmi roky a proč nyní. Kritizujete rodinné klany dříve a nyní tam snad nejsou? v čem je to jiné? Tleskáte panu Smetanovi, který třesoucím hlasem poplive veškerou práci vykonanou pro naše město a že jí nebylo málo. Kritizuje plot ve školce a členka bývalého i současného zastupitelstva nemá odvahu vstát a obhájit to na čem se vedení školky s odborníky domluvili. Já se zajímám, proto vím proč to je. Tleskáte také, když se kritizuje neúčast lidí na zasedáních a sami jste se jich neúčastnili a zcela trestu hodné je neúčast na zasedáních člověka, který má ambice stát se starostou města.
      Neměl jsem velkých námitek k činnosti zastupitelstva za starostování pana Absolona, i když… a taktéž jsem neměl námitek k činnosti minulého vedení města a navíc byla přátelštější atmosféra. Nepochopil jsem pana Absolona, který tu prakticky nebydlí a má skvělé místo, proč vlastně tady kandidoval, když nechtěl starostovat. Byl zde oblíben a se cti mohl odejit. Zřejmě má názory svých voličů tak říkajíc na háku. Povolební vyjednávání zřejmě musí být jen pro silné žaludky . Někteří zde hovoří o škemrání bývalé starostky o post, ale já to vidím jako boj do poslední chvíle za hlasy voličů. Pan Starostka měl cestičku k cíli hezky zametenou, ten škemrat o nic již nemusel a že zde postrádám skromnost a pokoru to je další věc. Co se týče pana Pavlíka, tak mi nestojí ani za zmínku. Obávám se, že za posty současného vedení města nebudeme moci hledat chuť pracovat pro město, ale spíše jejich vlastní zájmy. Možná mé názory zde rozcupujete na kousky, ale spíš bych si přál,aby jste se nad nimi vy z ANA zamysleli. Doufám, že za 4 roky vlády současného vedení města nedojde k rozprodání majetku a likvidaci projektů, které zde fungují. Více se již nehodlám k tomuto vyjadřovat a budu věřit a doufat.

      • Jirka Skácel 11.11.2014 at 16:37

        Dobrý den,
        cupovat Vás nebudu. Nevím kde berete informace o mne ale já jsme Rychvaldský rodák. Přistěhovalec do Rychvaldu byl můj děda někdy v padesátých letech. Od té doby je tady naše rodina. Já jsme pouze půl roku byl na zkušenou v zahraničí, jinak celý čas žiji zde. A z jakých materiálů čerpáte informace o tom jak jsem se v minulosti zajímal o chod města?

        • nika 12.11.2014 at 07:28

          I já Vám přeji pane Skácele hezký den. Kdyby jste četl pozorně, tak by jste si všiml, že skrze Vás, domnívám se, že jediného diskutujícího z ANA, píši Vám všem a neuvádím Vás konkrétně.
          Zajímat se o chod města tak, že se nezúčastňuji a jen sleduji chyby těch, kteří něco dělají, dle mého soudu není to správné. Pokud jste se však podílel na nějaké činnosti pro Vaše i mé rodné město, pak jsem ochoten změnit svůj názor stejně, jak jsem to udělal před čtyřmi roky. Stejně jako Vám se mi nelíbilo, jak se ve finále rozložily hlasy voličů, ale časem jsem dospěl k názoru, že se zvedla kultura politiky u nás, jednodušeji se komunikovalo s městem i těm, kteří zrovna neholdovali “ tvrdšímu pitnému režimu“, což u nás chlapů často bývá určitým měřítkem. Koukám, že budete zřejmě rozumný člověk, který se rve za svá přesvědčení, ale je nutné být objektivní. Často se stává, že první zdání klame. Pokud budete přiživovat svou nesnášenlivost k některým zastupitelům ne proto, že jste s nimi pracovali, ale proto, že Vám o nich někdo vyprávěl, pak to nebude šťasné pro nikoho z nás. A závěrem, víte co mně polekalo na tomto rozložení sil v Rychvaldu?
          Vaše arogantní, hlučné, výsměšné chování na ustavující schůzi, bez kouska pokory a slušného chování. Kdyby jste se rozhlédli kolem sebe, viděli by jste, že po zvolení starosty jste tleskali jen vy a pár lidi ze slušnosti. Minule jsem psal, že se již nebudu vyjadřovat, ale vaše výtka si to žádala.

          • Jan Skřížala 12.11.2014 at 08:42

            Nechci se nijak vměšovat do vaší výměny, musím pouze podotknout, že se naprosto ztotožňuji s posledním odstavcem pana nika. Chování příznivců hnutí ANO bylo nevhodné a degradovalo důstojnost tohoto veřejného zasedání. Neustálé úšklebky a posměšky. Ať už máte vůči mé osobě cokoliv, ač neznám důvod proč tomu tak je, mohli jste mě jen ze slušnosti nechat domluvit a ne se vysmívat. Nejde o mě, mě to nechává v klidu, ale děláte takto obrázek celému rychvaldskému ANU. Takže trošku pokory pánové, a vzhledem k tomu, že jste mnozí podnikatelé, mohli byste vědět, že dneska si za pajdu ani židli od seniora nekoupíte… 😉

            • Jirka Skácel 12.11.2014 at 15:11

              Děkuji za názory, myslím ale, že není nevhodné zatleskat nově zvolenému starostovi. První odkaz na toto téma v google.cz http://taborsky.denik.cz/zpravy_region/bechyne-ma-po-16-letech-noveho-starostu-pavla-houdka-20141110.html
              Tak samo bych mohl podotknout, že se slušelo aby nově zvolenému starostovi, pogratulovala bývalá starostka a s nějakým proslovem mu předala funkci. Ale asi je všem jasné, že toto jsme čekat nemohli ….

            • kosa 12.11.2014 at 16:39

              Divím se , pane Skácel, že ještě reagujete na komentáře zhrzeného uplakánka pana Skřižaly.Píše tady o pokoře a sám nebyl schopen ani zatleskat nikomu z nově zvoleného vedení města. Jen tupě čuměl jako jeho tchýně vedle. Píše tady o důstojnosti a před všemi přítomnými velmi důstojně žebrali o podporu a ještě chtěli moralizovat některé zastupitelé. Bylo to opravdu k smíchu, tak se nedivte a neplakejte. Celá rodina a jejich přitakavači si pod nejrůznějšíma přezdívkama tady líže rány.Pane Skácel věnujte raději energii do práce pro město , protože tito lidé budou čekat na každou chybu noveho vedení, aby vas pak cupovali na kousky.Doufám , že mne nové vedení nezklame. Volil jsem sice trošku jinak, ale sem moc rád , že přišla změna a doufám, že k lepšímu.

              • Jan Skřížala 12.11.2014 at 17:55

                Pane kosa, pusťte si záznam. Já o nic neškemral a navíc jsem v úvodu své řeči novému vedení pogratulovat a popřál úspěšnou práci pro město.

              • nika 12.11.2014 at 19:10

                Pane kosa, toto je vaše jméno, nebo rovněž přezdívka jako u mnohých jiných? Slušné chování a slovník asi neznáte že? Pro informaci pro vás, pane koso, pan Skácel v zastupitelstvu není, ale to neznamená, že by nemohl něco smysluplného dělat. Co se týče práce pro město můžete se zapojit i vy, konečně to začne mít “ úroveň“! Obávám se, že po skončení čtyřleté činnosti současného vedení města budete nadávat stejně jako nyní. Hovoří o tom úroveň vašeho příspěvku.

                • Popelnice 12.11.2014 at 20:30

                  No nevím. Třeba já nenadával ani po starostování pana Absolona, ani paní Kapkové a věřím, že nebudu mít důvod nadávat ani po starostování pana Starostky. Stačí chtít vidět to dobré a domnívám se, že toho dobrého bylo vždy více než toho špatného.

                  • nika 12.11.2014 at 21:16

                    Přesně!!!

              • Jan Skřížala 12.11.2014 at 19:45

                Tupě čuměl 😀 Celou dobu jsem se tvářil spíš znechuceně. Ale pokud to vypadalo, jak píšete, začnu svůj výraz trénovat před zrcadlem…

              • Jirka Skácel 12.11.2014 at 20:25

                Rád budu pracovat pro město …. ale obávám se,že poté budu ihned obviněn z toho, že jsem to vše dělal pro peníze, pro koryto ….. však to znáte

                • Popelnice 12.11.2014 at 20:36

                  Vy jste snad zvolen nebyl. Nebo ANO? Jak si tedy představujete tu vaši práci pro naše město? A jinak ANO …. známe to.

                • nika 12.11.2014 at 21:48

                  To teda neznám. Dělám to léta, mám z toho, co se týče peněz prd, není tedy důvod k obviňování, koryto také nemám a ani po něm netoužím, ale mám dobrý pocit.

  12. Jan Kutáč 8.11.2014 at 10:14

    Před 4 lety paní Kapková využila pana Absolona k tomu, aby se dostala do čela radnice. Opět se tady tážu, když to v ČSSD před 4 lety bylo tak strašné, tak proč paní Kapková se svou sestrou za tak strašnou stranu kandidovaly? Přeci, když se mi ta strana nelíbí a nelíbí se mi poměry v ní, tak za tuto stranu nekandiduji. A když ano, tak poté v „tajné“ volbě nepodrazím svého lídra. A že poté paní Kapkovou vyloučili z ČSSD….. Vy se divíte? Podrazila lídra na své kandidátce, aby se sama mohla ujmout vládnutí……. A když toto voličům provedla, tak jak se těmi voliči nyní může ohánět?

    • Popelnice 8.11.2014 at 10:26

      Vnímání morálky je čistě subjektivní, mi ten pokus nepřišel nijak trapný. Pokud se člověk přestane v politice rvát, tak dopadne jako vy s ODS. Aspoň zabojovala. Neschopní a málo odvážní nejsou hodni bohatství ani moci, to je přece váš pravicový názor.

  13. Jan Kutáč 8.11.2014 at 10:34

    To sice ano. Ale rvát se stylem, že ostatní spolubojovníci si přede mnou musí krýt záda, protože si nebudou jisti, kdy je podrazím? Tak to určitě ne!!!!! Pravicový názor je ten, že každý jedinec se musí umět postarat sám o sebe a nečekat, že ho celý život povede někdo za ručičku. To ale s podrazáctvím nemá opravdu nic společného.

    • Popelnice 8.11.2014 at 10:48

      Vy jste idealista. V lásce a politice je dovoleno vše. Pan Pavlík nám to se svým „podrazáctvím“, kdy šel proti vůli strany za niž byl zvolen, dokázal.

  14. Jan Kutáč 8.11.2014 at 10:46

    Dejme nyní novému vedení radnice 4 roky na to, aby odvedli kus práce pro Rychvald…….

    • zabka 8.11.2014 at 11:52

      Souhlasím,nechme jim tzv.sto dní hájení,mají na to právo,ukázat,co v nich je…nechť pracují v klidne atmosféře,tím,ze si naklonili cssd není důvod předpokládat,ze jim bude někdo házet klacky pod nohy,a věřím,ze opozice se k tomu nesníží…i kdyz mne osobně se to rozdělení na koalici,opozici nelíbí,at pracují všichni pro město.

    • Popelnice 8.11.2014 at 12:30

      Své čtyři roky mají jisté, ty už jim nikdo nesebere. Pokud se nerozhádají mezi sebou. To se ale nestane.

  15. nika 9.11.2014 at 23:05

    Vážený pane Skácele, vy nejste nezaslepení , vy jste přímo slepí, když vám, aby jste se rozhodli vynášet soudy, stačí zřejmě informace JPP. Nikdy jsem neměl potřebu se vyjadřovat k situaci v našem městě, neboť vždy, ač volby vyhrál ten nebo ten, byl to člověk o kterém jsme věděli kdo je, jaký je a že je Rychvalďan. A proč jsme ho znali? Protože pro Rychvald něco dělal. Vy jste se vyšvihli na vlně popularity pana Babiše, který s naším novým starostou koukal z řekl bych, pro Rychvald, megalomanských bilbordů, ale nezajímali jste se o dění v Rychvaldu. Úplně Vám postačily informace několika nespokojených či zhrzených lidi. Já zde žiji 60 let a žijí zde i mé děti a jejich děti a všichni se zájmem o dění v Rychvaldu.
    Nechápu proč jste se stěhovali do města, ve kterém se vám žije špatně a musíte ho měnit, aby zde chtěly žít i vaše děti(z vaši předvolební kampaně). Pokud by jste sledovali dlouhodobě dění v našem městě, věděli by jste proč se to stalo před čtyřmi roky a proč nyní. Kritizujete rodinné klany dříve a nyní tam snad nejsou? v čem je to jiné? Tleskáte panu Smetanovi, který třesoucím hlasem poplive veškerou práci vykonanou pro naše město a že jí nebylo málo. Kritizuje plot ve školce a členka bývalého i současného zastupitelstva nemá odvahu vstát a obhájit to na čem se vedení školky s odborníky domluvili. Já se zajímám, proto vím proč to je. Tleskáte také, když se kritizuje neúčast lidí na zasedáních a sami jste se jich neúčastnili a zcela trestu hodné je neúčast na zasedáních člověka, který má ambice stát se starostou města.
    Neměl jsem velkých námitek k činnosti zastupitelstva za starostování pana Absolona, i když… a taktéž jsem neměl námitek k činnosti minulého vedení města a navíc byla přátelštější atmosféra. Nepochopil jsem pana Absolona, který tu prakticky nebydlí a má skvělé místo, proč vlastně tady kandidoval, když nechtěl starostovat. Byl zde oblíben a se cti mohl odejit. Zřejmě má názory svých voličů tak říkajíc na háku. Povolební vyjednávání zřejmě musí být jen pro silné žaludky . Někteří zde hovoří o škemrání bývalé starostky o post, ale já to vidím jako boj do poslední chvíle za hlasy voličů. Pan Starostka měl cestičku k cíli hezky zametenou, ten škemrat o nic již nemusel a že zde postrádám skromnost a pokoru to je další věc. Co se týče pana Pavlíka, tak mi nestojí ani za zmínku. Obávám se, že za posty současného vedení města nebudeme moci hledat chuť pracovat pro město, ale spíše jejich vlastní zájmy. Možná mé názory zde rozcupujete na kousky, ale spíš bych si přál, aby jste se nad nimi vy z ANA zamysleli. Doufám, že za 4 roky vlády současného vedení města nedojde k rozprodání majetku a likvidaci projektů, které zde fungují. Více se již nehodlám k tomuto vyjadřovat a budu věřit a doufat.

    • zabka 10.11.2014 at 15:11

      Plně se s vašimi názory ztotožňuji.Je pravda,že kdo očekával na ustavujícím zastupitelstvu naplnění rčení „sláva vítězům,cest poraženým“,ten se velmi spletl.Proč si ještě do minulého vedení nekopnout…viz.pan Smetana-toť kultura sympatizantů Ana,bohužel.

      • Glosátor 10.11.2014 at 18:50

        Plně souhlasím. Místo toho, aby byli voleni „Rychvalďané“ s velkým R, kteří tu žijí x let a kteří v různých spolcích či jinak udělali pro Rychvald mnohé, dostali se do čela lidé, u kterých snad jediným veřejným počinem za posledních 25 let byl podpis kandidátní listiny….. Viz nový pan místostarosta. Kde jej bylo vidět? Stejně tak musím souhlasit s tím, že má-li někdo garsonku na sídlišti, byť je to trojnásobný starosta, ale bydlí v Libhošti, tak prostě není občanem Rychvaldu, stejně jako jiní bývalí zastupitelé Rychvaldu, kteří sem přijeli na zastupitelstvo. Otevřete oči a odprostěte se od hesel a připodobňování jednoho vyjednávání, kdy ani ve vlastní straně nenašel bývalý pan starosta podporu, s tím, co se stalo teď. Teď je „dokoupen“ osmý hlas, kdežto předtím byla vytvořena duhová, byť „protiabsolonovská“ koalice, zde nebyl dokoupen jeden hlas pro nějakou pomstu. Členové ANO zde prezentují jako úspěch, že ČSSD má 2 členy v radě. Já být vítězem voleb, tak chci mimálně starostu, či místostarostu a k tomu jedno resp. dvě místa v radě. Pokud se chci mstít, tak je to tak, jak to dopadlo …..

        • Radek 10.11.2014 at 19:44

          Pro pisatele nika, a to co doplnil zabka a dokončil Glosátor s tím se nedá než s malinkými poopraveními či výhradami souhlasit a je naprosto zřejmé, že Absolon táhne stranu ke dnu.

          • Albert Einstein 10.11.2014 at 21:19

            Albert Einstein 1879–1955
            „Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist“

        • John Lennon 10.11.2014 at 21:01

          John Lennon 1940–1980

          „Největším vítězstvím je nepotřebovat žádné vítězství…“

        • Jan Kutac 10.11.2014 at 22:42

          Dobry vecer.
          Rad bych se jen zeptal, jaky je rozdil mezi „duhovou“ koalici pred 4 lety a duhovou koalici nyni? Kazda je ci byla slozena ze tri subjektu….

          • Popelnice 11.11.2014 at 08:43

            Že by v barvě duhy?

          • Glosátor 11.11.2014 at 19:28

            Tak dnes vidím ANO + ČSSD + 1 „dokoupený“ mandát pana Pavlíka a v roce 2010 snad šlo o to, aby nebyl starostou pan Absolon. I tehdejší členka ČSSD paní Muchová o tom píše někde výše. Jelikož tehdy členové nebyli vázáni nějakým závazkem volit pana Absolona (pokud vím, automaticky se to předpokládalo), tak vznikla koalice 3x ČSSD (Máchová, Muchová, Kapková), 3x KSČM (Tvardek, Pěgřimek, Skýba), 2x TOP09 (Sitko, Matonogová) a 1x Občanská asociace (Vavříček). Toto vidím podstatně duhověji než dnešní stav. Jinak samozřejmě platí, že komunální volby jsou volby nás občanů a pak jsou ještě jedny volby mezi 15 zvolenými zastupiteli a tam záleží, jak kdo se svým mandátem naloží. A všichni výše uvedení s ním naložili, jak naložili (2010 i 2014), neporušili žádný zákon a tak je vše OK. Jinak nevidím jako podraz, jestli ve straně někdo nemusí svého předsedu, tak ho nevolí. Členové ČSSD taky v roce 2003 nevolili Zemana za prezidenta ….. V tomto bych velmi nesouhlasil s panem Kutáčem, který tvrdí, že lídr je kandidátem na starostu. A tu je také ten rozdíl ve volbě starosty v roce 2010 a v roce 2014, kdo tento zásadní rozdíl vidí, ten ho vidí, kdo ne, tvrdí, že to bylo letos stejný princip jako v roce 2010…..

            • Glosátor 11.11.2014 at 19:41

              Ještě zareaguji sám na sebe. Někde výše někdo píše nesmysly o preferenčních hlasech, které v komunálních volbách neexistují apod. a o tom, že Absolon získal 40% hlasů v roce 2010 a teď cca 20%. Kokotiny ….. Výsledkem komunálních voleb je, že v Rychvaldě získá 15 kandidátů 15 mandátů. A tito zastupitelé pak volí starostu, který je pro daných 15 zastupitelů průchozí. Proto nelze mluvit o nějaké „zradě“ v roce 2010 a ani letos se žádná „zrada“ nekonala, jen určité souvislosti jsou letos výrazně jinak …… Ale to vnímavý občan ví …..

              • Popelnice 11.11.2014 at 20:16

                Jakožto správná potrefená husa se musím na ty vaše nesmysly ozvat. A budu se opakovat. Pokud se domníváte, že jste při volbě prezidenta měl jeden preferenční hlas, pak jistě můžete i každý ze svých patnácti hlasů v komunálních volbách, které jste měl, považovat za preferenční a klidně ho tak i nazývat. Na rozdíl od voleb do Sněmovny, kde můžete volit pouze jednu stranu a v jejím rámci pak udělovat opravdové preferenční hlasy. Tolik k těm vašim kokotinám.

                • Glosátor 11.11.2014 at 20:22

                  Vážená Popelnice! Přečtěte si, co píšu a podívejte se na letopočty, nepsal jsem o přímé volbě prezidenta občany v roce 2013, ale o volbě v roce 2003, kdy byl prezident volen oběma sněmovnami Parlamentu ČR. Toto přirovnání jsem použil jako dle mého názoru jako velmi podobné volbě starosty, který je volen nepřímo. Nejdřív čtěte pozorně a pak kritizujte. Toliko k mým kokotinám.

                  • Popelnice 11.11.2014 at 20:45

                    Samozřejmě tak to dopadá, když jeden se baví o koze a druhý o voze. Loňskou volbou prezidenta nebo i volbou do Senátu jsem chtěl ukázat, jak to s těmi vašimi domnělými preferenčními hlasy v obecních volbách je. O volbě strosty se vůbec nebavím.

    • Šárka Gulčíková 10.11.2014 at 15:17

      K plotu u mateřské školy jsem se nemohla vyjádřit, protože nevím přesně, na čem se naše paní ředitelka s odborníky dohodla a nechtěla jsem uvádět nějaké neověřené informace. To je v kompetenci paní ředitelky.

      • Jan Vavříček 11.11.2014 at 09:06

        Takže jestli to chápu správně, tak to ani tak moc nebyla záležitost vedení města, proti kterému byla tahle blbina vytažena, ale spíš o školce a odbornících?
        Tohle jste říct mohla!

  16. občan123 12.11.2014 at 15:32

    Já jen krátce. Každý starosta, který tady za posledni dobu byl udělal něco dobrého a taky dost „šméček“ je to tak. Za to dobré je třeba každému poděkovat, z toho špatného se poučit, vyvodit důsledky, popřípadě potrestat. A pracovat dál …. pro Rychvald, pro naše město, ne pro sebe a svoji kapsu, ale pro těch sedm tisíc lidí. Jestli město povede maxipes Fík nebo Karkulka, je mi celkem jedno, já chci vidět ve městě fungující vedení města ( spolu s ochotnými, vstřícnými úředníky) kteří dělají vše pro rozvoj obce, chci tady bezpečí, pořádek, klid a aby každý z nás cítil, že tu jsme doma. To má být prioritou každého komunálního „politika“. No a my rychvalďani máme zase za úkol je sledovat, kontrolovat jak to dělají. Plnit své občanské povinnosti, ale taky chtít toto plnění právě po volených zástupcích. Máme k tomu různé prostředky – žádat po “ městě“ informace, vysvětlení, vystoupit na zastupitelstvu a žádat jasné odpovědi. Proč o tom mluvím, pečlivě sleduji každé jednání zastupitelstva a nechci takové jak tam bylo dosud – všichni tam seděli na tváři „poker face“ a jediný diskutující s faktickými dotazy a připomínkami tvořil jakousi opozici. Na konec všichni zvedli ruku podle hesla – komu je to fuk a šlo se domů. Tak toto ne.
    Vím, že tento příspěvek zní tak nějak pateticky, ale nepředbíhejme nechne nové vedení pracovat, možná se taky „historicky“ znemožnit. A pokud zřizovatel tuto webovku podrží, tak se těším na další zajímavou diskuzi.

    • Popelnice 12.11.2014 at 20:43

      Těchto stránek by byla stejně taková škoda, jako je škoda, že jejich zřizovatel není v zastupitelstvu.

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka