Kriminalita v našem okolí

Posledního ledna se objevil na serveru Lidových novin článek Kde se v Česku nejvíc krade? Podívejte se na mapu zločinu z kterého nevychází naše okolí zrovna nejlépe. V souvislostí s mapou zločinu (bohužel ne z ČR) ještě doporučuji článek ČT24 Mapa napoví, kde se nejvíc krade a vraždí.

Poslední dobou se objevuje značné množství pokusů (bohužel i dokonaných činů) o vloupání do rodinný domů – hlavně přes sklepní okénka, apod. I my doma jsem si to bohužel zažili. Doporučuji občanům, aby se zajímali o zabezpečení svého domu a třeba i o nákup elektronického zabezpečení (alarm), které lze dnes pořídit celkem levně – z osobní zkušenosti (a nejen mé) doporučuji alarmy firmy Jablotron.

Taky bych chtěl požádat ty, kteří zjistí že se jim někdo snažil do domu dostat, aby tuto skutečnost nahlásili policii, i když nedošlo k žádné velké škodě. Pokud nebude mít policie hlášení, že se tyto věci dějí, může jen těžko přizpůsobovat své chování – příklad: nebudete posílat policisty a hlídková auta hlídat tam, kde se nic neděje (protože vám to nikdo neoznámil).

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka