Občanská společnost

Rychvaldský zpravodaj – co s ním?

Snad díky komunálním volbám a rozčarování/nadšení z nového složení vedení města nebo i prostým vývojem společnosti v Rychvaldu, se na těchto stránkám začalo celkem masivně diskutovat. Zkusme ale tuto energii a nadšení přetavit v něco přínosnějšího – zkusme přijít na to, jak dál s Rychvaldským zpravodajem? Já v tom třeba nemám vůbec jasno.

I když jde vlastně o celkem marginální záležitost, tak se Rychvaldský zpravodaj stal jakýmsi symbolem. Pro jedny je ukázkou de, pro jiné zase zbytečným drbníkem a pro další pak jen bilboardem aktuálního vedení. I v rámci „předvolebního šumu“ se o zpravodaji opakovaně mluvilo. Lze očekávat, že nové vedení bude chtít s tímto periodikem něco udělat … zkusme se nad tím taky zamyslet.

Zde jsou některé moje znalosti o fungování, financování a tvorbě zpravodaje – jsou to tvrdá fakta ale i moje dojmy/názory:

Všichni asi máte na zpravodaj svůj názor – tak napište do komentářů, jak by jste si zpravodaj představovali a co s ním provedli! Snad vám sepsané body pomohou.

Sám si nejsem jistý, jak se zpravodajem dále! Nejspíš bych ho ale v současné podobě zrušil a přešel třeba na čtvrtletní verzi, kde budou popsány zásadní události. Plus třeba nějaká tématická čísla nebo v případě potřeby (závažné události). Zrušit inzerci. Aktuality bych dával jen na webové stránky města (autoři tak dostanou větší prostor pro své příspěvky).

Jak to vidíte vy?

Exit mobile version