Konec veřejných zabijaček – II – žádná výslužka

Aktualizace: Last updated: 16 února, 2015 at 0:08 am

V předchozích týdnech se hlavně díky deníku Blesk rozšířila trochu poplašná zpráva o tradičních zabijačkách. Nechci přispívat k šíření hysterie a nenávisti vůči jiným kulturám – takže o co vlastně jde…

Veřejně pořádaná zabijačka je zakázána už velkou řádku let (cca 50). Domácí porážka je i nadále povolená – problém je s produkty této zabijačky. Ty nesmějí být prodávány ani i zdarma rozdávány. Těžko říct, jak by to bylo s výslužkou pomocníkům na zabíjačce …

3 komentáře u „Konec veřejných zabijaček – II – žádná výslužka

  1. Petr 9.2.2015 at 17:59

    V tomto případě bych spoléhal na klasické pořekadlo: „Kde není žalobce, není ani soudce.“ 🙂 Aneb tuto tradici nám nikdo nevezme, podobně jako např. pálení slivovice na Slovácku.

    • Jan Vavříček 11.2.2015 at 14:08

      Plně souhlasím – ale pořád je tu ten problém s udavači 🙁
      Moc nechápu ten zákaz – a i obecně ty přehnané požadavky na malo-výrobce potravin. Nemluvíme pochopitelně o základní hygieně prostředí, kde se vyrábí, ale o takových věcech jako „speciální místnost na rozklepávání vajec“ apod.

  2. Jan Vavříček 15.4.2015 at 11:52

    Krásného „průvodce“ domácí zabijačkou udělal Roman Vaněk v rámci jeho pořadu Jídlo s.r.o (na Stream.cz):

    1. Zabijačka (1) – Porážka prasete
    2. Zabijačka (2) – Tradiční zabijačkové pochoutky

Napsat komentář: Jan Vavříček Zrušit odpověď na komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka