Dotace sportovním organizacím

V již tradičních dozvucích ze zastupitelstva (14.9.2011) jsem se zmínil o dohodě o splátkách dluhu, která byla na žádost TJ Slavoj upravena – odložení splátky o 2 roky! Již jsem napsal, že tento vstřícný krok považuji za velmi špatný, ale všechno špatné je pro něco dobré – zamysleme se nad celým financováním sportovních organizací v Rychvaldě.

Od zasedání zastupitelstva uplynulo už několik dní, ale některé věci mi začínají v hlavě proudit stále častěji. Konkrétně jde o financování sportovních organizací.

Ten kdo byl na zastupitelstvu (nebo si pustí záznam) si vzpomene na některé slova pana Tvardka o tom, že již před mnoha lety chtěl od představitelů TJ Slavoj nějakou vizí, projekt rozvoje, … bohužel nic nevzniklo.

Další podnětem pak je již zmíněný odklad splátek dluhu, který má TJ Slavoj už řadu let (od roku 2005) – pochopitelně bezúročně – a není schopen zaplatit chybějících pár desítek tisíc korun.

Proto se ptám: Neměla by být podpora (finanční dotace) jednotlivým organizacím podmíněna vypracováním projektu na daný rok a společenským přínosem (počtem „obsluhovaných“ jedinců a pořádaných akcí)?

Uvědomme si, že se nebavíme o nějakých drobných – jde celkem o cca 550.000 kč za rok 2011 pro všechny organizace (TJ Slavoj, TJ Baník, TJ Sokol, Šachový oddíl).

Zatím mi přijde, že se společné peníze rozdávají tak nějak náhodně a bez pravidel.

Co si o tom myslíte vy?

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka