Poděkování Starostů a nezávislých

Jak jste si jistě všimli, tak naše kandidátní listina byla podpořena sdružením STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ (toto sdružení má i několik poslanců v parlamentu). Jejich předseda Petr Gazdík poslal poděkování za úspěchy kandidátek v komunálních volbách.


Vážení členové a příznivci hnutí,
Vážené starostky a Vážení starostové,

dovolte mi poděkovat jménem hnutí Starostové a nezávislí za Vaše osobní nasazení, odvahu a odhodlání v komunálních volbách 2010. Je predevším Vaším osobním úspěchem a naší společnou radostí, že hnutí Starostové a nezávislí získalo s našimi příznivci tak velké komunální zastoupení – přes 2300 zastupitelů. Nominovali jsme 5000 kandidátu, podepsali přes 600 kandidátek. Takřka každý druhý kandidát za naše hnutí byl ve volbách úspešný! Všechny další strany musely nominovat násobne víc kandidátu, aby získaly srovnatelný výsledek. Svedčí to o tom, že jste v regionech dokázali voličum nabídnout takové kandidáty, které jsou skutečnými osobnostmi. Máme ve svých radách komunální politiky, jež nejsou žádné rychlokvašky, ale místními voliči cenění spoluobčané. To je pro mne osobně obrovské poselství. Dává nám to spolecnou naději, že dokážeme v krajských volbách 2012 zmenit naše regiony.

V komunálních volbách jsme letos kandidovali s ústředním motivem „Pojďte s námi měnit naše obce a města“. Je to nabídka všem, kdo chtějí pro svou obec, město, zemi něco reálného vykonat, ne jen politikařit, hašteřit, rozeštvávat. Výsledky voleb ukazují, že vetšina z našich starostů bude dál nést závazek dalšího rozvoje změny našich sídel. Zvolení
(staro)nových tváří do čela radnic je teprve před námi, i tak jsou výsledky v drtive vetšine stovek mest a obcí přesvědčivé. Společně s mandáty TOP 09 z vetších mest (1500 mandátu) získáváme pomyslné třetí místo v politických uskupeních. Pevně veřím, že i starostové, kandidující tzv. na petici, nadále budou příznivci našeho hnutí a budou s námi společně prosazovat náš komunální program.

Nesmíme ovšem zapomenout ješte na druhé kolo senátních voleb. Z pěti „interních“ kandidátu našeho hnutí postoupilo do 2. kola trojice – Jaromír Štetina, Jan Horník a Věra
Kovářová. Musíme koncentrovat všechny síly na víkendový souboj o podobu Senátu. Zároveň bych rád poděkoval senátoru Igoru Petrovovi a starostovi Risto Ljasovskému za jejich nasazení v senátní kampani, kteří ve svých obvodech měli mimořádně obtížnou pozici.

Rád bych Vás všechny pozval k práci na dalších úkolech, které stojí před námi. Tím prvním úkolem je změna rozpočtového urcení daní a tím druhým jsou krajské volby 2012. V mnoha krajích vládnou velké koalice, kmotrové z obou partají, někde se k moci dostali komunisté. Je mou osobní politickou odpovědností prosadit odůvodněný systém při rozdělování daní regionům, obcím a městům. S ministrem financí Miroslavem Kalouskem jsem osobně na toto téma hovořil a mohu oznámit, že ministerstvo po dokončení prací na státním rozpoctu již začalo jako prioritu řešit RUD. A druhý náš velký úkol neumím popsat jinými slovy než výzvou „Pojďte s námi měnit naše kraje“.

Závěrem chci také poděkovat pracovníkum hlavní kanceláře Starostů a nezávislých za svědomité nasazení ve volbách. Vyskytly se tu a tam porodní bolesti, ale dítě se narodilo zdravé. Nemůžu také nezmínit dík místopredsedovi hnutí Stanislavu Polčákovi, který si vzal komunální volby na starost, a Veronice Vendlové.

Petr Gazdík
předseda hnutí

Napsat komentář

Jméno *
E-mail *
Webová stránka